torstai 10. joulukuuta 2015

Ihana joulu

Meidän jouluun on kuulunut jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan Ihana joulu kirja/cd (Maija Baric) Mieheni toi sen kerran "vahingossa" kirjastosta ja siitä tuli osa meidän jouluperinnettä. Ja myös tyttäreni on lainannut sen täksi jouluksi. Eli olemme siirtäneet tätä hyvää perinnettä eteenkinpäin.
Siinä pienen tonttupoika Teppanan mukana kauniisti opetetaan meille ihmisille, mikä on joulun tarkoitus Jeesuksen syntymän lisäksi.


Mistä tunnet pienen tontun. Punaisesta lakistansa, harmahasta parrastansa, hymystänsä lempeästä, katseestansa veikeästä. Siitä tunnet pienen tontun. (Lyhennetty lainaus kirjasta)

Teppana tontulla on tyhjä reppu selässä ja jokainen vanhempi tonttu antaa sinne jonkin tavaran: piparin, joulukynttilän, paperienkelin, himmelin jne. Ennenkuin Teppana on perillä tonttulassa, hän näkee matkan varella köyhyyttä, nälkää ja riitaa. Hän antaa repustaan jokaiseen kotiin yhden tavaran tuomaan iloa. Päästyään perille tonttulaan hänen reppunsa on tyhjä. Mutta muut tontut lohduttavat häntä että hän on tehnyt aivan oikein antaessaan muille ja luodessaan rakkautta ympärilleen.

Kuules pikku Teppana, sä tonttu poika reppana. Löysit joulun salaisuuden, ymmärsit sen tarkoituksen, kauniin ajatuksen. Rakkaus tuo joulun. Ei mikään ole kauniinpaa, kuin itsensä jos unohtaa ja toista ilahduttaa. Rakkaus tuo joulun. (lainaus kirjasta)

Tontut jotka ovat kolmessa ylimmässä kuvassa, olen ostanut Kokkolasta Kallentorin kirpputorimarketista ja vaihtanut vain itseäni miellyttävät vaatteet tontuille. Alimmaisessa kuvassa olevan tontun olemme saaneet yli kaksikymmentä vuotta sitten mieheni äidiltä ja siskolta joululahjaksi. Tonttu on toiminut meillä "joulukalenterina" lasten olessa pieniä. Eli tontun pussiin laitettiin karkki joka aamu jokaiselle lapselle. Toimi toisina aamuina hyvin, toisina oli jonkun karkki mennyt toisen suuhun. :)

Antamisen iloa ja rakkautta jokaisen joulun odotukseen!

4 kommenttia:

  1. Hieno ja opettavainen tarina tuo tonttu teppana! Ja hyviä kuviahan oot ottanu ;),vaikka vasta harjottelet!

    Hyvähyvä!

    VastaaPoista
  2. Tämä tarina on kyllä ehoton joulufiiliksen tuoja <3 Yheltä pikkutontulta terkkuja Aurinkokujalle!

    VastaaPoista