maanantai 9. toukokuuta 2016

Ongelma blokissa!
Minulla on ongelma blogissa.
Kun teen uuden postauksen ja julkaisen sen.
Siitä ei tule ilmoitusta niille henkilöille, jotka seuraavat minun blogia.
Toivottavasti saan vian korjattua pian.
Toivon että muistaisitte silti käydä katsomassa blokiani.
En viitsi nyt ainakaan vähään aikaan tehdä uutta postausta.

                                        - Piia -

38 kommenttia:

 1. Samanlaiseen ongelmaan törmäsin itsekin joskus. Ja samoihin aikoihin muutama (tai varmaan moni) muukin. Ei keksitty sille mitään selitystä, mutta bloggeri tuntuu välillä olevan vähän arvaamaton ja tämmöisiä vikoja aina välillä esiintyy. (Itse oon miettinyt, että varmaan joku päivä räjähtää käsiin koko Bloggeri..)
  Toivottavasti korjaantuu.

  PS. Sellaisen huomion tein silloin, että jos mun julkaisema teksti ei tullut näkyviin, kävin päivittämässä tekstiä pienesti (ihan joku mitätön yhden sanan muutos tai jotain) ja julkaisin päivitetyn version, jolloin se tuli näkyviin. Ja joku muu kertoi, että jos laittaa postauksen tulemaan ajastuksella (itse en ole sitä koskaan tehnyt), silloinkin se tulee varmasti näkyviin lukijoille. En ole tätä kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta, kokeilen molempia.
   Kun uus bloki teksti ei mee kenellekkään, melkein kukaan ei käy mun blogissa ja tää on mulle niin tärkeä.

   Poista
  2. Ja siis tää sun tän aamuinen teksti (johon tässä vastasin) tuli kyllä ihan normisti näkyviin.

   Sellasta mietin, että kun sulla on yleensä hirmu paljon kuvia, niin ootko muistanut ne pienentää ennenkuin lataat blogiin? Jos on kuvakoot hirmu isoja (useamman megan), niin bloggerissa tulee kuvatila aika äkkiä täyteen. (En tiedä, liittyykö tää asiaan, mutta tuli mieleen, kun itse tein omassa ekassa blogissa sen virheen, että latasin ihan sellaisenaan ennenkuin joku kokeeneempi neuvoi, että pitää ensin jollain kuvankäsittelyohjelmalla pienentää)

   Poista
  3. Ainakin Picasa ilmoittaa maksuttoman kuvatilan täyttymisestä, jonka jälkeen on ostettava lisätilaa. Maksuton kuvatila täyttyy todella nopeasti, ellei kuvia pienennä. Ongelma ratkeaa pienentämällä (esim 640 kuvan pidempi sivu, kuvat ovat edelleen hyvä kokoisia ja - laatuisia) kuvat ennen niiden lataamista blogiin. Kuvien pienentäminen helpottaa myös niiden avautumista lukijoiden koneella.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuliko Outi sulle ilmoitus että oon tehnyt uuden bloki tekstin vai tulitko vaan sattumalta käymään mun blogissa?

   Poista
 3. Eikä :( Onpas kurja vika :( Pikaista ongelman ratkaisua ❤️Aurinkoista uutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurja kun kukaan ei saa tietää että oon tehnyt uuden bloki tekstin ,niin ei tiedä tulla käymään mun blogissa. Kurjaa!!!

   Poista
 4. Toivottavasti ongelma selviää ja mulla ainaki näky tämä postaus luettelossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin sitä, että kirjotin yhen uuden lauseen ja päivitin sitten, ehkä se autto! Voi toivottavasti! Mä oon ollu ihan hermona! Mä niin tykkään pitää tätä blogia.

   Poista
 5. Voi ihana. Mä oon melkeen jo itkeny, että tässä tää nyt oli.
  Kiitos kun ilmotit.

  VastaaPoista
 6. Toivotaan, että pian selviää. Täälläkään ei välillä postaukset ilmesty bloggerin aikajanalle. Hämärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan. Näkykö tämä nyt?

   Poista
  2. Huomasitko Piia ton mun jälkimmäisen kommentin?

   Poista
  3. En ollu huomannu tuota.
   Enkä tosiaankaan pienennä niitä, oliskohan se ongelma siinä.
   Kiitos! Sä oot hirveesti neuvonu mua.
   Mä tein niin että kirjoitin yhden lauseen lisää ja päivitin sitten. Oiskohan se tullu sitten näkyviin.
   Toivotaan että tää ongelma loppuu tähän.

   Poista
  4. Paljon mahdollista, että johtuu kuvista. Mulla on käytössä ihan ilmainen kuvankäsittelyohjelma Photoscape, jonka latasin netistä. Sillä saat muutettua kuvakokoa pienemmäksi (ilman, että kuvat näyttää pieniltä). Mun blogiin esim. sopii maksimissaan kuvat, joiden leveys on 750 px. (Mun blogista näet, miltä ne näyttää. Eli ei oo ulkonäkömielessä pieniä, mutta koot on vaan muutaman sata kilotavua, eikä montaa megaa)

   Poista
  5. Ok. Mä oon vähän huono kaiken sellaisen kans, mikä liittyy tietokoneeseen.:) Mutta onneks mulla on isoja lapsia jotka osaa auttaa. Vaikka kyllä ne aina välillä huokaa, että etkö äiti sä totakaan osaa. Mutta neuvovat kuitenkin. Kiitti sulle vielä. <3

   Poista
  6. Ole hyvä :). Aina kiva, jos voi olla avuksi.

   Poista
 7. Minä puolestani kun liitun johonkin blogiin lukijaksi niin minua ei näkynyt kuitenkaan kysesessä blogissa lukijana. Jännittävä tosiaan tämä bloggeri välillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noin mullekkin on käynyt. Ja nyt mulla on ollut myös sellainen ongelma, että kun vastaan teille kommenttiin, se ei tallennu ollenkaan. Huoh!

   Poista
 8. Minullekin näkyi blogin lukuluettelossa tämä postaus. En olekaan taas aikoihin ennättänyt lukemaan blogeja kunnolla.. :( Mutta tämä näkyi! :) Tuosta kuvakoon pienentämisestä. Bloggerissa oli joskus että kuvan pitää olla juurikin alle sen 800, muuten täyttyy se verkkopicasan kuvatila jonne kuvat menee kun lataa ne bloggeriin, kuvatilaa voi käydä katsomassa verkko (eli nettipicasasta) käyn siellä kyllä itsekin hirmu vähän. Itse käytän ihan vain paint.nettiä kuvien pienentämiseen, sen kai pitäisi olla automaattisesti koneessa. Siitä otetaan kuvakoon muuttaminen ei sitä pohjankokoa, itse käytän muistaakseni riippuen kuvan mallista, vaakakuvissa 784 tai vastaavaa ja sillon automaattisesti tuleekin jo se kuvan toisenkin reunan koko joka on jotain 444. Pystykuvissa se taas laitetaan juurikin toisinpäin. Kuvakoon muutos ja kuvakoko on aina siis esim. 444x786. Toivottavasti auttoi eikä sotkenut hirveästi! Aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei sotkenut, tuosta on nyt hyvä jollekkin lapsista näyttää miten pitää olla, niin jospa ne sitten osais neuvoa mulle. Kiitos vielä hirveesti.
   Muutama päivä sitten mua melkein itketti, kun en saanut postauksiani näkymään teille. Nyt melkein itkettää, kun te ootte niin kilttejä ja neuvotte mitä mun pitää tehä.

   Poista
 9. Minullekin ilmoitukset postauksistasi tulevat ihan normaalisti. Kommentointi jo tuolla ylhäällä Annukan perään kuvien pienentämistä. Minä pienennän blogikuvani Picasalla, joka on Googlen ilmaisohjelma. Se on helppokäyttöinen ja sopii juurikin esim kuvien pienentämiseen ja joihinkin pieniin toimenpiteisiin. Minulle kävi, kuten monille muillekin niin, että ilmainen kuvatilan täyttyi hetkessä ja sitten olisi pitänyt ostaa lisätilaa. Blogikaverien neuvoilla perustin uuden kuvakansion, johon pienennän kaikki kuvat 640 pixeliin. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia ja homma toimii helposti ja nopeasti.

  VastaaPoista
 10. Muistathan tallentaa pienennetyt kuvat eri nimellä, jotta ne alkuperäiset kuvat säilyvät mahdolliseen muuhun käyttöön. Jos vaikka joskus tarvitset kuviasi isompiin pixeleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan valtavasti neuvoista. Mä olisin ollut aivan hukassa tän homman kans, jos en olis saanut näin paljon neuvoja. Kyllä täällä on aivan ihania ihmisiä. <3

   Poista
 11. Vastaukset
  1. No hyvä. Se päivitty sitten, kun kirjoitin yhden uuden lauseen ja päivitin sen. Sen jälkeen näkyi kaikilla.
   Aika sekoa hommaa välillä.

   Poista
 12. arvontaan en kerinnyt mutta tulin katsomaan mitä sinä täällä puuhaat ja aivan ihania kuvia ja koti sinulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä arvonta on vielä 15.5 asti voimassa, toivottavasti huomaat tän.
   Kiitos!
   Hyvää tiistai päivän jatkoa sulle.

   Poista
 13. Minulla ainakin nyt näkyi ilmoitus sun kirjoituksesta. Mutta bloggeri itse joskus sekoilee eli vika voi olla bloggerissa, ei sinussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vika voi tosiaankin olla bloggerissa. No, saa nähdä kun teen seuraavan päivityksen, tuleeko näkymään teille. Toivottavasti.

   Poista
 14. Sulla on kiva blogi, aion ehdottomasti käydä jatkossakin katsomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tuuhan ihmeessä käymään jatkossakin.
   Hyvää tiistai päivää.

   Poista
 15. Kyllä minullakin näkyi ihan hyvin :) Liisa/liisan kotona blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se oli jokin ohi menevä ongelma, toivottavasti.
   Hyvää tiistai iltaa.

   Poista
 16. En päässyt liittymään muuten lukijaksi. KUn luulen,että en ole ollut aiemmin. Ja tämä olikin niin ihana blogi, että laitan omalle lukulistalleni blogini etusivulle:) Mutta yritän toisena päivänä käydä täällä. Minä ehdin tuonne arvontaan jo osallistua kolmella arvalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa yrittää uudestaan. Mullekkin on käynyt joskus niin ja sitten toisella kerralla on päässy.
   Kiitos olipa kauniisti sanottu blokistani.
   Hyvää torstai päivää.

   Poista