torstai 7. kesäkuuta 2018

Ekat vastaukset kysymyksiin.





1. Minä kysyisin sinulta, että milloin innostuksesi sisustukseen alkoi ja onko tyylisi sen suhteen ollut aina sama?

Innostus alkoi, kun olin ala-asteella ja sain ekan oman huoneen. Lempivärini oli sininen ja tyyli sen mukainen mitä minulla sattui olemaan sisustus tuotteita. Vähät rahani käytin kuitenkin sisustus juttuihin. Esim. ensimmäisen Festivo kynttilänjalan olen ostanut ala- tai ylä-asteella ollessani.
Ensimmäisen oman asunnon sain 17-vuotiaana. Se oli ihan uudessa rivitalossa. Siinä oli eteinen, keittiö, olohuone/makuuhuone, wc/pesuhuone ja sauna. Voi sitä iloa ja onnea. Olin ollut jo melkein kaksi vuotta töissä,joten minulla oli jonkin verran omaa rahaa ja pystyin ostamaan keittiöön pienen pöydän ja kaksi tuolia ja sohvan josta sai sängyn. Väri oli tuolloin sininen.
Vuoden kuluttua menin naimisiin ja asuimme ensin vuoden oppilasasuntolassa ja sitten neljässä eri vuokrahuoneistossa.
Ostimme hiljalleen hyvälaatuisia huonekaluja, lähinnä koivu ja mänty kalusteita. Tuolloinkin väri oli vielä sininen.
- 91 rakensimme omakotitalomme, silloin mukaan väriskaalaan alkoi hiipiä vihreää, mutta myös sinistä oli.
N. 2000-luvun ihan alussa käänsin kelkkani ja kaikki uusi mitä ostin oli valkoista tai vaaleaa. Miksi näin? Se vain alkoi miellyttää silmääni. Pari vuotta sitten kaikki huonekalut (10 kpl) jotka ei olleet valkoisia maalattiin valkoisiksi. Tällä hetkellä puun värisiä huonekaluja on n. viisi kpl. ja niinkuin kuvista olette nähneet meillä on melko vaaleaa vain muistona yksi vaalean vihreä makuuhuone. 
Uskon että tämä sama linjaus jatkuu, ainakaan mielessä ei ole mitään uutta suuntausta.
P.s joulun punaisen unohdin kokonaan, meidän joulu on puna valkoinen.











2. Tykkäsitkö työstäsi sairaanhoitajana?

Jo opiskeluaikana tykkäsin tosi paljon sairaanhoitajan työstä. Ja sitten kun aloitin työt rakastuin työhöni. Olin töissä ortopedian ja traumatologian osastolla. Sain vakituisen paikan parin vuoden kuluttua. Sitä ennen tein keikkaa myös teho-osastolla. Tätä rakkaus suhdetta kesti n. 11-vuotta. Miksi sitten tykkäsin työstäni? Tykkäsin tehdä työtä kaiken ikäisten potilaiden kanssa. Meillä oli 16- ja yli 100-vuotiaita potilaita. Pidin työn vastuusta ja vaativuudesta, tarkkuudesta, lääkehoidosta, joka oli vastuu alueeni. Myös se oli hyvä kun tuli mies hoitajia lisää, saatiin esim. apua nostoihin ns. voimaa.
Sitten työn kuva alkoi muuttua, alkoi tulla valtava kiire ,entisen juuri ja juuri siedettävän kiireen tilalle. Miksi se sitten muuttui? Piti ruveta entistä enemmän säästämään. Sijaisia ei saanut ottaa ,eikä niitä lopulta ollut mistä ottaakkaan. Yksi tosi kuormittava tekijä oli se ettei meillä ollut illalla klo 18 jälkeen ,eikä yöllä heräämöä, vaan potilaat tuli osastolle suoraan leikkaussalista. Meillä oli jaettu osasto kahteen osaan, toisella puolen oli 18 potilasta ja yksi sairaanhoitaja ja yksi perushoitaja. Toisella puolella samoin.Yöllä oli 32 potilasta ja yksi sairaanhoitaja ja perushoitaja. Siinä vaiheessa kun tietokoneet tuli kaikki oli niin hankalaa, sinun olisi pitänyt olla siinä koneella ja sen perushoitajan apuna, kun juuri kukaan potilaista ei päässyt yksin liikkeelle. Mutta miten repeät kahtia. 
Onneksi suurin osa oli sitä parempaa aikaa ja vain n. viimeinen vuosi tätä hankalaa.
Nyt kun olen eläkkeellä kaipaan välillä töihin. Ehkä johonkin päivä työhön, sillä kolmivuoro työ ei oikein sopinut minulle, vaikka sain tehdä yöt yhden kerrallaan, siis eri viikkoina.


"sisar hento valkoinen"



3. Hmm. mitäkähän kysyttävää keksisi, no vaikka että mitä tykkäsit harrastaa nuorempana vapaa-ajalla? 

Ensimmäinen mikä tulee mieleen on kirjoittaminen. Kirjoitin siis päiväkirjoja. Niitä kertyikin vino pino, En ole ikinä yrittänyt kirjoittaa kirjaa ,runoja kyllä jonkin verran. Tykkäsin myös kirjoittaa äidinkielen tunnilla aineita.
Toinen harrastus mistä tykkäsin varsinkin nuorena oli laskettelu. Vimpelissä on laskettelukeskus Lakeaharju. Siellä me käytiin yleensä kerran viikolla ja viikonloppuna. Parasta siinä varmasti oli vauhdin hurma.
Aikuisena pelasin lentopalloa vuodenympäri kerranviikossa. Taisin pelata n. 15-vuotta, kun jouduin lopettaa selkä kipuni takia ,se oli minulle todella kova paikka. Lentopallossa parasta oli sen fyysisyys ja yhteishenki.
Yksi harrastus on kulkenut mukana ihan pikku tytöstä asti näihin päiviin. Se on uiminen. Ensin uitiin lapsena kaikki kesät Vimpelissä Lappajärvessä, sitten yhdessä vaiheessa aikuisena täällä Kokkolassa uimahallissa. Sitten löysin avantouinnin. Sitä voi verrata lentopalloon, siinä suhteessa että kun se loppui, se oli taas tosi kova paikka. Avantouintia harrastin Kokkolassa Palmassa 10-vuotta. Kävimme siellä miehen kanssa n. 2-3 kertaa viikossa ja olimme kerralla siellä n. 2-3 tuntia. Siellä parasta oli hyvä seura ja se ihana rentous joka siitä tuli ja se ettei meillä kummallakaan ollut koko aikana yhtään kertaa yskää tai nuhaa. 
Tällä hetkellä harrastuksia on Pyry koiran kanssa tehdyt kävelylenkit ja tämä bloggailu ja lukeminen ja nukkekotiharrastus. Lukemista voin suositella lämpimästi jokaiselle. Jokainen kirja on kuin matka jonnekkin. Ja olen oppinut tosi paljon, esim Suomen hirtoriasta. 


Kuvahaun tulos haulle avantouinti


4. Ja että onko jotain unelmia tai haaveita, ei välttämättä mitään suurta ja huikeaa, vaan ihan jotain minkä toivoisi tapahtuvan.

Ehkä tärkein toive (unelma, haave) on se, että saisin elää niin vanhaksi, että näkisin mitä kaikista(6) minun lapsista lopulta tulee. Ja että ehtisin nähdä kaikki lastenlapseni.
Toivon myös, että saisimme mieheni kanssa asua tässä kodissamme loppuun asti. Koti on minulle rakas ja on niin ihana, kun lapset tulee käymään, kaikki mahtuu olemaan yötä. Myös puutarha on rakas, tuntuisi tosi pahalta jos joku toinen laittaisi kaiken  nurin, kaiken mitä olen kohta 30-vuoden aikana suunnitellut ja tehnyt.
Vähän isompi haave, muttei mahdoton on omistaa vielä joskus kesämökki. Mies taas haaveilee asunto-autosta. Kumpikin on minustakin hyviä haaveita. Mutta että kesämökki haave toteutuisi pitäisi myydä tämä talo. Jos meillä olisi joskus kesämökki haluaisin oikein "asua" siellä kuusi kuukautta huhtikuusta syyskuuhun. Asunto-autolla voisi taas matkustaa ympäri Suomea ja kun menis lasten luo kylään voisi olla siinä yötä, jos lapsilla vaikka pieni asunto. Tämä on vähän valinta kysymys tämä omakotitalo vai kesämökki. Kokkolassa olis lähelläkin merenranta tontteja. Vois pyörällä polkaista.            Saa nähdä mitä elämä tuo tullessaan.






P.s Jonnan/http://keyword-love.blogspot.comissa oli kiva kysely,
jossa blogin lukijat sai kysellä Jonnalta kysymyksiä,
joihin Jonna sitten vastas.
Kysyin Jonnalta saanko varastaa idean häneltä ja sain luvan.
Joten kysy minulta mitä sinulle on tullut mieleen/jäänyt epäselväksi
sinä aikana kun olen blogiani pitänyt n. kaksi ja puoli vuotta.

Jos kysymyksiä tulee teen niistä sitten taas aikanaan oman postauksen.



T. Piia




12 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoista lueskella näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos niitä viitsi lukea.
      Heitelkäähän niitä kysymyksiä lisää, niin voin tehdä toisen postauksen.
      Mukavaa torstai päivää Sari.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tottakai vastasin, minähän niitä pyysin teitä esittämään.
      Oikein mukavaa torstai-iltaa Outi <3

      Poista
  3. Mielenkiintoinen kirjoitus, kiva lueskella mitä olet tehnyt ns. nuorena ja minkä tyyppistä homma oli.
    Tosiaan nykyään hoitajia on vähän ja potilaita paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija. Oli mukava kirjoittaa tuo postaus.
      Kyllä ne haluais tehdä työnsä hyvin, ne ei vaan yksin kertaisesti ehdi ja sitten tulee helposti työuupumustakin ja sellainen kierre...
      Mukavaa viikonloppua.

      Poista
  4. Kiva kun vastailit. Minäkin olen kirjoittamisesta tykännyt, myös runoja. Oletpas ollut urheilullinen (toisin kuin minä :). Kesämökki ja asuntoauto, sellaiset olisi mukava omistaa, kukapa tietää vaikka joskus olisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, oli mukavaa hommaa, kun nyt vaan SAISIN LISÄÄ KYSYMYKSIÄ.
      Joskus runo vain tulee, pitää äkkiä kirjoittaa ylös.
      Jep ,urheilu on ollut aina osa elämääni, paitsi nyt, kun kaksi kilometriä kävelyä on jo saavutus. :(
      Ehkä mekin voitas saada molemmat asunto-auto ja kesämökki, jos tyydyttäis vähän halvempaan.
      Mukavaa loppuviikkoa.

      Poista
  5. Wau, siis kiitos, että vastasit kysymykseeni. Enpä olisi ikinä uskonut, että sinulla on ollut sinistä ja vihreää sisustuksessa. :D Sininen oli myös oman ekan kotini väri. Olin hulluna siihen, sinisiä mattoja, verhoja... sitten sain yliannostuksen ja en voinut sietää sinistä varmaan 20 vuoteen, mutta pikkuhiljaa olen alkanut lämpenemään sille uudestaan. Voisin esineinä harkita sinistä, mutta en tekstiileinä tai huonekaluina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysymyksiin vastaaminen oli tosi mukavaa, olis kiva saada lisää kysymyksiä.
      Niin se maku muuttuu ja mulla oli ihan myrkyn vihreäkin kaappi. Nyt se on kyllä valkoinen.
      On meilläkin kaksi sinistä tavaraa jotka olemme saaneet lahjaksi, eikä ne mitenkään haittaa minua. En usko ,että osaisin ostaa itse mitään sinistä, mutta ei pidä mennä vannomaan.
      Oikein mukavaa viikonloppua sulle Jonna.

      Poista
  6. Muistatko vielä, mitkä olivat ensimmäiset kukat, jota istutit kotinne pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan tähän siinä postauksessa kuin muihinkin kysymyksiin. :)

      Poista