torstai 7. tammikuuta 2016

Yhden tavallisen päivän kulkuHeräsin aamulla kello viis, enkä millään saanut enää unta, kipeäkin olin. Ajattelin että turha pyöriä siellä sängyssä, kun ei uni kerran tuu, niin ei sitten tuu. Nousin ylös, söin vähän leipää, keitin kahvit. Ajattelin että laitan sohvalle maaten, jos se uni kuitenkin vielä tulisi. Mutta kaikkea kanssa, kun mieheni nousi ylös töihin lähtöä varten, en ollut todellakaan nukkunut enään silmällistäkään. Sellaisia ne on toiset yöt ja aamut, ei kuitenkaan onneksi kaikki. Nousin sitten ylös ja keitettiin yhteiset kahvit.Siivoan aina aamulla ensimmäiseksi keittiön ja tarkistan että kaikki muutkin huoneet on siistejä. Niinkuin ne nyt yön aikana olisi niin kauheasti sotkeentuneet. Tiedän että olen "siivous hullu". Olen joskus kokeillut etten siivoa ja siivoa, mutta siitä sotkuisuudesta ja liasta minä vasta hulluksi tulenkin. Päätin että parempi siivota, jos se kerta kuuluu minun luonteeseen. Niinkin minulle on sanottu, että jos ihmisellä ei ole kaikki asiat kunnossa, se sillä siivoamisella yrittää laittaa sitä elämäänsä järjestykseen. Tiedä tuotakaan... Olen todennut että olen tällainen ja joku toinen on toisenlainen ja sillä siisti.

Lähdettiin koiran kanssa aamulenkille. Meillä näytti mittari 27 astetta ja kyllä se sen verran kylmältä tuntukin, että tehtiin vähän lyhempi lenkki. Ei muuten, mutta kasvot meinas jäätyä. Koitin katsoa, että miltä koira näyttää, onko sillä kylmä, nosteleeko se tassuja. Mutta ei sillä ainakaan näyttänyt olevan hätä päivää, siellä se meni hirveää vauhtia nokka maassa.Meillä on niin iso tämä talo, paljon huoneita, että olen jakanut jokaiselle päivälle ja viikolle mitä siivoan. Tänään oli kahden huoneen pölyjen pyyhkiminen. Se voi kuulostaa helpolta hommalta, mutta sitä se ei ole. Minulla on niin valtavan paljon paikkoja mistä ne pölyt pitää pyyhkiä ja sitten vielä mahdoton määrä kaikkea pientä sisustus kamaa jotka pitää nostaa pois ja kun pölyt on pyyhitty laittaa omille paikoille takaisin. Ja vielä sekään ei riitä, kun niistä sisustus tavaroistakin on välillä pyyhittävä pölyt tai pestävä ne jotka sen kestää. Kiva kun saa tänne edes kerran valittaa miten paljon on työtä. Kotijoukoille jos valittaa, ne sanoo, että itsehän olet tällaisen sisustuksen halunnut. Ja niinhän se on voishan sitä karsia puolet pois. Ei sentään, ei ikinä, tämä on minun näköistä elämää. Joskus kun oikein väsyttää, palkitsen itseni jollakin uudella tavaralla. Hah, hah...

Sitten tehtiinkin Pyry koiran kanssa uusi lenkki. Jotenkin oli vielä kylmempi kuin aamulla. Mutta ihanasti narsku se vähäinen pakkas lumi kengän alla. Ja aurinko oli aivan kuin tuli pallo kun se nousi taivaalle. Harmi ettei saanut kuvaa. Niin punaisia poskia saa harvoin ulkona olon jälkeen kuin tänään.Minun mies käy ennen puolta päivää syömässä kotona. Ihan hyvä, se vähän katkaisee minun päivää, kun saa jutella toisen ihmisen kanssa. Hassultahan se näyttää kun koiran kans puhuu, mutta puhun mä sen kans ja vielä väitän että se ymmärtääkin, mitä minä sanon.

Menin mieheni kyydissä kaupungille. Ei meiltä ole sinne kuin 2,5 kilometriä. Mutta eihän se tässä pakkasessa edes liiku pyörä mihinkään. Tekosyy. En ole vähään aikaan käynyt kirpparilla, kun ne on olleet joulun ajan kiinni. Siksi päätin että kierrän nyt molemmat oikein ajan kanssa. Mutta eihän siellä ollut kuin joka toisessa pöydässä tavaraa ja niissäkin vähän. Niin että ne oli nopeasti kierretty. Enkä edes löytänyt mitään. Yksi muumumuki jäi vähän vaivaamaan mieltä, voi olla että jos se on siellä kun seuraavan kerran menen, ostan pois. Mutta yhden muumimukin ostin. Kävin vielä halpa-hallissa ja siellä oli Tuu-tikki muki 9,95 e.Laskin kotona että minulla on jo aika monta muumimukia, mutta ei minulla ole mitään sellaisia mistä saa hyvän hinnan jos myy. Eikä mitään niitä vanhoja mukeja. Olen kerännyt vasta niin vähän aikaa. Mutta kannattaa kyllä kerätä muumimukeja, kun nyt maksat niistä noin kymmenen euroa ,saat muutaman vuoden kuluttua satoja, jopa tuhansia euroja niistä. Niin, jos raahdit myydä.

Rupesin ruuan laittopuuhiin kun tulin kotiin. Meillä oli jäänyt broilerin rintaleikkeitä joulusta ja laitoin niitä. Ei meillä yleensä arkena niin "hienoa ruokaa" syödä. Mutta pitihän ne syödä pois , ettei pilaannu pakkasessa. :)


En ole vieläkään saanut kaikkia joulu juttuja pois. Valoja en kaikkia laitakkaan, ne saa olla vielä aika kauan. Mutta tyynyjäkin oli vielä, esim olohuoneen tuoleissa. Voin tässä vähän samalla mainostaa Iskun Ritz tuoleja. Olen ostanut omani yli kymmenen vuotta sitten ja ne on oikeasti kuin uudet. Ja niissä on hyvä istua. Omiini olen vaihtanut päälliset ihan vaan siksi, että kyllästyin alkuperäiseen väriin. Mutta nyt tyynyihin. Jouluiset meni siis kaappiin odottamaan seuraavaa joulua ja tilalle tuli vaaleammat.

Eilen tuskailin sen yhden hyllyn kanssa, että se kaipaisi jotain piristystä. Tänään ihan vahingossa osu silmiin kaapista yhdet puuhevoset. Ei ne sieltä edes minnekkään paljon näkyneet. Laitoin ne sitten siihen hyllylle. Tuli siitä ainakin vähän parempi.Tämän illan tunnelman tuojat on sitten tässä.
Pöydän alle puulaatikkoon vaihdoin punaisten torkkupeittojen tilalle valkoiset.

Tässä oli yksi minun hyvin tavallinen arki päivä. Paras.
-Piitsu-

p.s kehtaanko taas kysyä, voisiko joku neuvoa minua taas. Miten minä voin muokata tuota yläpalkkia missä lukee Aurinkokujalla, kun teillä monilla on niin hienosti tehtyjä tekstejä ja kuvia. Kiitos jo etukäteen. 

Vielä yks neuvo, vävypojan ei kannata katsoa näitä mun kuvia, ettei ala puristaa rinnasta, :)  :)

10 kommenttia:

 1. Kiitos kun vierailit blogissani:) Tulin vastavierailulle. Kiva blogi sinulla täällä! Liityinkin lukijaksesi:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun sain sinusta uuden lukijan blogilleni. Muistatko vielä sen tunteen kun sai niitä aivan ensimmäisiä lukijoita?!

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo puiset hepat. Kirjoitat ihanan rohkeaasti ja avoimesti. Yläpalkkia saa muokattua siellä bloggerin hallintaosiossa muokkaa. Se oli mullekkin alkuun aika kinkkistä mutta kyllä se "avautuu" Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihana kun ihmiset neuvoo. Olen nimittäin aika hukassa muuten.

   Poista
 4. Sinulla onkin kiva blogi! Liityin lukijaksi.
  Tervetuloa vasta vierailulle minun blogiini :)

  VastaaPoista
 5. Liityn kaikkien teidän seuraajaksi, jotka olette liittyneet minunkin blogiin. Mutta sekään ei onnistunut minulta, kun joku lapsista tulee käymään ,kysyn neuvoa.Kokeilin sitä kyllä, mutta se tuli hassusti siihen ylös, erilleen muista seuraajista, niin jouduin perua ?!

  VastaaPoista
 6. Löysin sattumalta kivaan blogiisi ja aijon vierailla täällä jatkossakin. Tervetuloa myös vastavierailulle blogiini myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Löysin sattumalta kivaan blogiisi ja aijon vierailla täällä jatkossakin. Tervetuloa myös vastavierailulle blogiini myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista